Advent na Avstrijskem Koroškem

Potopite se v spokojni adventni svet na avstrijskem Koroškem.

Številni prešerni božični sejmi navdušujejo s čudovitimi adventnimi koncerti, pristnimi izdelki umetne obrti in oživljenimi božičnimi običaji. Pustite se očarati in si privoščite nekaj predbožičnih dopustniških dni v najjužnejši zvezni deželi Avstrije.

Razpoloženje, ki obiskovalcem pogreje srce: lesketajoči se sneg v adventnem morju lučk in na božičnih sejmih v mestih, ob jezerih in visoko zgoraj v gorah. Vonj po kadilu, pečenih jabolkih in sveže pečenih piškotih, ki se širi po zraku. Na okusno oblikovanih stojnicah in v majhnih hišicah obrtniki na ogled postavijo svoje umetnije, se zapletajo v zanimive pogovore in pozabijo na vsakdanjik. Med pohajkovanjem čas mine, kot bi mignil – tukaj lahko gostje okusijo nekaj slastnega, tam kupijo darilce za svoje najdražje ter ob tem prisluhnejo zvokom glasbenikov in pevcem. In božični stres? Tukaj ga zagotovo ne bodo našli.

Franz Gerdl; Kärnten Werbung
Christkindlmarkt Klagenfurt

Klagenfurt

Gert Steinthaler; Kärnten Werbung
Advent in Pörtschach

Pörtschach

Gert Steinthaler; Kärnten Werbung
Pyramidenkogel im Advent

Pyramidenkogel

Gert Steinthaler; © Kärnten Werbung
Veldener Advent

Velden

Božični čarobni svet ob jezeru in v mestecih

Medtem ko se Celovec ob adventni otvoritvi postavlja s kuhanim vinom, pravljičnim ambientom in enim najlepših božičnih sejmov v prostoru Alpe-Jadran, pa Advent v Vrbi/Velden zagotovo velja za kraj dobrega počutja za velike in majhne angele, ki nabrežje Vrbskega jezera spremeni v čaroben kraj s svetlikajočimi se zvezdami in plavajočim adventnim vencem. Tisti, ki imajo radi spokojnost, morajo obiskati 'Spokojni advent' v Porečah/Pörtschach. Gre za majhno vasico hišic neposredno ob jezerski promenadi. Nasproti južne obale Vrbskega jezera vas na polotoku Maria Wörth pričakuje romantični adventni sejem.

Na Advent nad oblaki vabi razgledni stolp Pyramidenkogel. Že od daleč opazen prepoznavni znak regije Vrbsko jezero s svojimi 100 m višine na poseben način razsvetljuje adventno nebo. Ob vznožju razglednega stolpa goste pričakuje prešeren adventni sejem z nenavadnimi obrtniki in glasbenim programom. Do vseh omenjenih krajev ob Vrbskem jezeru goste pripeljejo božično okrašene ladjice družbe Wörthersee Schifffahrt.

Beljak/Villach se predstavlja kot božični portal za oči, ušesa in brbončice: božični čar v 'mestu luči' popolno zaokrožujejo koncerti, atrakcije za velike in majhne, osvetljene uličice starega mestnega jedra in adventni sejem s številnimi regionalnimi izdelovalci.

Katschberg Adventweg

Katschberg

Spokojnost božičnega časa

Posebno doživetje adventna nudi tematsko postavljena Adventna pot na Katschbergu, ki v središče postavlja božično praznovanje kot nekoč. Na zimski sprehajalni poti, daleč stran od hrušča in trušča, je vsaka ljubko oblikovana stojnica posvečena drugi božični temi.

Med zasneženimi vrhovi gorovja Nockberge, v kraju svetovnega pokala in termalnih toplic, Bad Kleinkirchheimu, goste pričakuje Gorski advent z izbranimi ponudniki umetne obrti, adventnimi pekarnami, vožnjami s kočijo na konjsko vprego, otroškim programom in termalnim adventom. Nič čudnega torej, da se gostje in domačini tu še posebej radi udeležijo najlepšega časa v letu.

Pst. Božiček ravno pristaja. A do njegovega pristanka lahko na Avstrijskem Koroškem odkrijete še veliko lepih stvari. 

<p>Region Villach Schneeschuhwandern am Dobratsch</p>
Michael Stabentheiner
Dobratsch

"Winter Kärnten Card"

Lahko občudujete prekrasno koroško zimsko pokrajino z razglednega stolpa Pyramidenkogel, si privoščite sproščujoč oddih v termah ali se odpravite na voden pohod s krpljami – s kartico Winter Kärnten Card bo vsak našel nekaj zase!

Cena 3-dnevne adventne kartice, ki velja od 29. 11. do 23. 12. 2019, je 29,00 EUR za odrasle in 16,00 EUR za otroke (rojene med letoma 2005–2013), za otroke, rojene od leta 2013, je vstop prost. Več informacij in ponudba paketov: https://www.kaerntencard.at/winter/sl/

Danes danes, 24. May 2024