Čarobni sončni trenutki
Kirchheimskega adventa

Doživite zimsko čarobnost kot nekoč, spustite se po smučarskih progah in se sprostite v zdravilni termalni vodi. V Bad Kleinkirchheimu vas čaka posebna adventna trilogija. Če si želite doživeti tradicionalno obrt, kulinariko slow food in mirne trenutke, se boste na kirchheimskem adventu zares dobro počutili.

Po 30. novembru boste lahko obiskali čarobno božično vas v zdraviliškem parku z drsališčem in spokojnimi svetlobnimi instalacijami. Lokalni proizvajalci vas vabijo na pokušino pekovskih izdelkov in vseh vrst domačih specialitet. Kuharski šef oddaje Genussland Carinthia Marco Krainer bo razkril nasvete za popoln božični jedilnik slow food in vam zaupal svoje preizkušene božične recepte. 

Kaj pravite na pohod z baklami po zimski pravljici? Na sprehodu po adventni poti do cerkvice St. Kathrein s kripto, v kateri je izvir termalne vode, diši po božiču. Ob sobotah je tam sveta maša z glasbeno spremljavo, ki oznanja spokojno božično sporočilo.

Česa si želite ob velikem prazniku? Na Božičkovem poštnem uradu lahko mlajši gostje napišejo svoja pisma želja ali pa izdelajo božične okraske v adventni delavnici. Tako postane advent pravi sončni trenutek za vso družino.

Drugo največje smučišče na avstrijskem Koroškem odpira zimsko sezono že 7. decembra. Ko med smučanjem po robnikih na širokih progah dihate svež gorski zrak in pod smučmi čutite škripanje snega, je zimska sreča končno na dosegu roke.

Po aktivnem zimskem dnevu vas čakajo »termalni užitki na KVADRAT«. V Bad Kleinkirchheimu so namreč na voljo dvojne terme. Vodna gladina se v družinskih termah in zdravilišču St. Kathrein v adventnem času redno spremeni v morje sveč. Plavanje v soju sveč in umiritev z adventnimi meditacijami je pravi balzam za dušo. V toplicah Thermal Römerbad pa vas k sprostitvi vabi prostorna savna. To je preprosto čisti užitek.

NAMIG za prihod:
Vse informacije o prihodu.
 

Diese Seite merken

Delovni čas 2023:

od 30. novembra do 23. decembra 2023 
Adventni program: od četrtka do sobote 
Adventni sejem v zdraviliškem parku: ob sobotah od 16. do 20. ure | izjemoma tudi v petek, 8. decembra

Več informacij:

www.badkleinkirchheim.at

Vse nastanitve v regiji Miljsko jezero – Bad Kleinkirchheim – Noki

  • Mir in tradicija na kirchheimskem adventu: to je predbožični čas v Bad Kleinkirchheimu.

    Kirchheimer_Advent
    Mathias Prägant
    " Stefan Brandlehner, Millstätter See-Bad Kleinkirchheim-Nockberge
aktivieren deaktivieren

Še niste našli nič primernega ...

... tu je še več adventne ponudbe na avstrijskem Koroškem