Svetle točke v Miljah (Millstatt am See)

Iščete luč, ki bi razsvetlila vaše srce? Ob Miljskem jezeru na avstrijskem Koroškem lahko v adventu doživite edinstveno igro lučk in ganljivo zgodbo. Poiščite navdih na sprehodu po miljski adventni poti med lučmi. Pohod od točke hrepenenja do jezerske točke hrepenenja z enim samim velikim ciljem – da bi se morda na koncu našli. Z zvočnim vodnikom lahko družine doživljajo harmonično zgodbo ves dan. Preprosto poskenirajte kodo QR in se s slušalkami podajte v čarobni pravljični svet. Pot je obdana z osvetljenimi drevesci in umetniškimi svetlobnimi postavitvami, ki izžarevajo toplino in varnost. Osvetljujejo vhode v častitljivo dvorišče Milštatskega samostana, kjer najmlajše čaka božično presenečenje – govoreče vilinsko drevo. Pridite in pozorno prisluhnite, kako 750 let stara lipa pripoveduje svojo fantastično zgodbo.

Predbožično tišino ob jezeru lahko ob sobotah in nedeljah romantično preživljate na zimski vožnji z ladjico. Vzemite si čas za želje. Na Miljah lahko vsak dan na smaragdno zeleno gladino Miljskega jezera spustite svojo ladjico želja. Na jadra napišite osebno adventno sporočilo, ki bo ob spremstvu žarečih sveč zaplulo po jezeru. Tako se jezero spremeni v morje luči in miroljubnih želja. Seveda ne sme manjkati vonj po božični peki, cimetu in pomarančnem punču. Svetlobne bakle kažejo pot do odprtih restavracij. Ob toplih napitkih in predbožičnih dobrotah tukaj znova zaživi čarobnost božičnega časa, ki se je spominjamo od otroštva. Doživite trenutke srečanja in čutne vezi z jezerom (Sinnliche Seeberührungen®) na Miljskem jezeru. Biser na avstrijskem Koroškem. 

NAMIG za prihod:
Do Milj se lahko brez avtomobila udobno pripeljete z javnim prevozom. Z bližnje železniške postaje v Špitalu ob Dravi (Spittal an der Drau) redno vozijo linijski avtobusi v Milje. Uporabite lahko tudi Nockmobil – prilagodljiv zbirni taksi v regiji. Vse informacije o prihodu
 

Diese Seite merken

Vse nastanitve v regiji Miljsko jezero – Bad Kleinkirchheim – Noki

  • Poiščite navdih na sprehodu po miljski adventni poti med lučmi. Pohod od točke hrepenenja do jezerske točke hrepenenja.

    Advent am Millstaetter See mit Wunschschiffchen
    c_Gert_Perauer_MBN_Tourismus
    " Stefan Brandlehner, regija Miljsko jezero (Millstätter See) - Bad Kleinkirchheim - Nockberge
aktivieren deaktivieren

Še niste našli nič primernega ...

... tu je še več adventne ponudbe na avstrijskem Koroškem