Logo

Vrbsko jezero – Rož

Dva očarljiva prostora doživetij. Dolina Rož (Rosental), ki vabi na dejavnosti v nedotaknjeno naravo, in zasanjano Vrbsko jezero (Wörthersee) s čudovitim vzdušjem.

Vrbsko jezero (Wörthersee)

Ob Vrbskem jezeru pozimi ura teče drugače. Nad verjetno »najbolj priljubljeno avstrijsko kad«, priljubljeno poletno stičišče in oder posebnega življenjskega sloga, se razgrne prijeten mir. Prav posebno vzdušje obiskovalce pričakuje v času adventa, ko se lahko z različnimi dejavnostmi in ponudbami v Vrbi (Velden), Porečah (Pörtschach), Otoku (Maria Wörth), Celovcu in na Jedvovci (Pyramidenkogel) odlično uglasijo na božič. Do vseh krajev je na voljo udoben prevoz z avtobusom ali ladjo. Najbližje smučarsko središče je Osojščica (Gerlitzen), sončna terasa Koroške z zabavo na smučišču za vso družino. Kartica Wörthersee Plus Card Winter poskrbi za pestrost, med drugim s popusti in namigi za izletniške točke, vodene ture itd. Namig: Obisk koroške kopališke hiše Werzer's v Porečah (Pörtschach), kjer lahko tudi pozimi občudujete enkraten razgled na gore in jezero. 

Rož (Rosental)

Le nekaj kilometrov od Vrbskega jezera je koroška regija Rož (Carnica Region Rosental), ki se je uveljavila kot priljubljen izletniški in počitniški cilj za družine in kateri je kranjska čebela (Apis mellifera carnica) dala svoje ime. Na vrhu lestvice priljubljenosti je dolina Poden (Bodental), kjer mogočni vršaci Karavank poskrbijo za kuliso, ki jemlje dih na pohodih, sankanju, teku na smučeh, zimskih pohodih in krpljanju, a tudi pri vijuganju po snegu. V prid zimskim dejavnostim v regiji je tudi to, da si skoraj vedno nad mejo megle in da tradicionalna gostišča brbončice razvajajo z lokalnimi poslasticami. Namig: Sprehod do morskega očesa (Meerauge). 

Za vse nastanitve na Koroškem imate garancijo najboljše cene!

Region Wörthersee-Rosental Tourismus GmbH
Villacher Straße 19
9220 Velden am Wörthersee
+43 4274 38288
info@woerthersee.com
www.woerthersee.com