Logo

Miljsko jezero – Bad Kleinkirchheim – Noki

Pestra regija z različnimi doživljajskimi kotički, ki se na raznolike načine izkaže pri zimskih športih, velnesu in kulinaričnih užitkih.

Miljsko jezero (Millstätter See)

Kdor se nastani v okolici Miljskega jezera, lahko vsak smučarski dan preživi v drugem vrhunskem smučarskem središču, najsi bo to Bad Kleinkirchheim, Kačjak (Katschberg), Mokrine (Nassfeld), ledenik Mölltal ali Sportberg Goldeck. Izhodišče so kraji ob jezeru, smučišča pa so oddaljena okoli 30 minut. Čarobna beseda za užitke na smučkah ob Miljskem jezeru je smučarski vrtiljak. Enotna vozovnica Topskipass odpira pot do 31 najlepših smučarskih smučišč na Koroškem in Vzhodnem Tirolskem. Tajni namig: »Bivak pod zvezdami« in Koroška kopališka hiša v Miljah (Millstatt). 

Bad Kleinkirchheim

Najsi bodo terme (Römerbad, Kathreintherme), smučanje, deskanje, tek na smučeh, sankanje, zimski pohodi ali krpljanje, zima v Bad Kleinkirchheimu je prav tako pestra, kot so želje in zahteve gostov. S pestro ponudbo na svoj račun pridejo tako družine z otroki kot zahtevni športniki in zasanjani uživači. Poleg tega 23 idiličnih koč ponuja odlično lokalno kulinariko. Le lučaj stran je občina Obernšec (Feld am See) od jezeru Brennsee, kjer lahko drsate na prostem. 

Noki (Nockberge)

Noki so ena najstarejših evropskih krajin. Tu ljudje in živali že stoletja živijo v sožitju, kar se odraža v mehkem turizmu in edinstveni kulinarični ponudbi regije. Smučarska središča Turracher Höhe, Falkert, Hochrindl in Innerkrems, razvejana mreža tekaških prog, privlačne možnosti za turno smuko, dolge zimske pohodniške poti in jezera, ki pozimi vabijo na vijuganje po krasnih naravnih ledenih površinah pod milim nebom, vse to omogoča intenzivno doživljanje Nokov. Namig: Turna smuka na poti Nockberge-Trail in obisk pri lokalnih kulinaričnih ponudnikih.
 

Za vse nastanitve na Koroškem imate garancijo najboljše cene!

Millstätter See - Bad Kleinkirchheim - Nockberge Tourismusmanagement GmbH
Kaiser-Franz-Josef-Straße 49
AT - 9872 Millstatt am See
+43-4766-3700
info@mbn-tourismus.at 
millstaettersee.com I badkleinkirchheim.at I nockberge.at