Logo

Vrbsko jezero – Rož (Wörthersee – Rosental)

Najboljše iz različnih svetov: Vrbsko jezero in njegova okolica z opevanimi doživetji in kulinariko ter neokrnjen Rož, ki kar kliče, da ga raziščemo.

Vrbsko jezero (Wörthersee)

Dragulj avstrijskih naravnih kopališč. Vrbsko jezero je s svojimi 20 km2 površine in 17 km dolžine raj za vse, ki ljubite vodne športe in se radi nastavljate sončnim žarkom. Je prizorišče zabav in doživetij. Tu se vadi joga, srečujejo se kolesarji, pohodniki in tekači. Doseže tudi 28 stopinj in je pravi kraj za vse, ki imate radi vragolije na vodi. Dobrodošli ste tako vodni smučarji kot navdušenci vlečnega deskanja in supanja. Jezero je namenjeno tudi jadrnicam in motornim čolnom. V zadnjih letih se ponudba za gibanje in sprostitev ne omejuje le na poletje, ampak se seli še stran od vode, v naravo okoli jezera. Nasvet: ture z makadamkarji do pozabljenih krajev. Vrbsko jezero je s skupaj 20 kapami kulinaričnega vodnika Gault & Millau in sanjskimi terasami ob vodi vrhunec tudi s kulinaričnega vidika.  

Rož (Rosental)

Raj za pohodnike, kolesarje in ljubitelje narave. Razgibana pokrajina v srcu Karavank ponuja nepozabna doživetja narave, užitke ob regionalni kulinariki in raznoliko zabavo v prostem času za vso družino.

Obiskovalci Roža bodo na pohodih okusili nedotaknjeno naravo daleč stran od množičnega turizma. Na lahkih sprehajalnih poteh, zahtevnih gorskih turah iz alpinistične vasi Sele (Zell) ali v dolini Poden (Bodental). Na Panoramski poti Južne Alpe boste uživali v enkratnih razgledih, zakorakali na čezmejne ture in posedali na prijetnih sončnih terasah. Panoramska pot obsega 20 etap ter ponuja 285 kilometrov in 17.700 metrov višinske razlike. Po želji vas lahko spremljajo preizkušeni gorski in pohodniški vodiči. Nasvet: pohodništvo in soteskanje v soteski Čepa (Tscheppaschlucht).  

Za vse nastanitve na Koroškem imate garancijo najboljše cene!

Region Wörthersee-Rosental Tourismus GmbH
Villacher Straße 19
9220 Velden am Wörthersee
+43 4274 38288
info@woerthersee.com
www.woerthersee.com