Logo

Miljsko jezero (Millstätter See) – Bad Kleinkirchheim – Noki (Nockberge)

Naj bo družinski oddih, čas v dvoje, konec tedna za moške, dnevi s prijateljicami ali dopust za samske. V regiji Miljskega jezera, Badkleinkirchheima in Nokov se prav za vsakogar kaj najde.

Miljsko jezero (Millstätter See)

Z mehkimi gorami obdano Miljsko jezero, najgloblje koroško jezero, vas vabi na pester oddih v dvoje ali z družino. V ponudbi so vodni športi, kolesarjenje in planinarjenje ter umetnost in kulinarični užitki. Romantiki zaveslajo v mirne zalive. Uživači se prepuščajo razvajanju v prvem koroškem kopališču. Radovedneži stegujejo vratove, da bi videli, kaj so ribiči ujeli v mrežo. Kolesarski užitkarji osvajajo kolesarsko stezo ob jezeru, v katerem se lahko tudi kopajo in okrepčajo. Med vrhunce regije spadajo Pot ljubezni, Sentiero dell'amore, bivak pod zvezdami, piknik ob jezeru, sončni zahod na balkonu pod zvezdami in Počasna pohodniška pot do Škratjega jezera (Slow Trail Zwergsee). 

Bad Kleinkirchheim

V osrčju Nokov se med mehkimi vrhovi na nadmorski višini 1100 metrov razteza raj za pohodnike, kolesarje, golfiste in ljubitelje toplic – Bad Kleinkirchheim. Njegov glavni adut je raznolikost, tako da se lahko dopustniki spontano odločijo, ali se bodo podali v gore planinarit in kolesarit v okolici St. Oswalda in Bad Kleinkirchheima ali pa bodo dan raje preživeli ob vodi v družinski in športni vasi Obernšec (Feld am See). Ko smo ravno pri športu: Bad Kleinkirchheim ima najdaljšo evropsko progo za spust (flow country trail) in spada med najbolj vroče kraje za gorsko kolesarjenje v Južni Koroški. Kulinarični nasvet: Praznik rib v Obernšcu, Noči kulinarike in trgovina z ekološkimi izdelki na kmetiji Mallhof. 

Termalni užitek na kvadrat 
Terme Römerbad navdušujejo z nepozabno ponudbo savn in velnesa, družinske in zdravilne terme St. Kathrein pa očarajo z velikimi vodnimi površinami in 86-metrskim toboganom. 

Noki (Nockberge)

Noki so usidrani v biosferni park Noki. Ta mehka in gričevnata regija oddiha vas vabi z neštetimi možnostmi za pohodništvo, kolesarjenje in odkrivanje neokrnjene narave. Že spomladi lahko raziščete idilične doline in se predajate užitkom na tematskih pohodih v občinah Ebene Reichenau, Gnesau, Deutsch Giffen in Himmelberg. Poleti se lahko po kilometrski mreži gorskih poti povzpnete na gore Turracher Höhe, Falkert, Hochrindl in Innerkrems. Nockalmska cesta vas bo vedno pravilno pripeljala, usposobljeni varuhi biosfernega parka pa bodo poskrbeli za doživetja na nepozabnih turah za vso družino. Zabaval vas bo alpski vlakec smrti Nocky-Flitzer, na planini Heidi-Alm pa se bodo mlajšim obiskovalcem svetile oči. Če ne želite biti vezani na osebni avto, pokličite taksi Nockmobil.  

Za vse nastanitve na Koroškem imate garancijo najboljše cene!

Millstätter See - Bad Kleinkirchheim - Nockberge Tourismusmanagement GmbH
Hauptstraße 4/2 
AT - 9545 Radenthein
+43-4246 37444
info@mbn-tourismus.at 
www.lakeandmountain.at/