Logo

Klopinjsko jezero (Klopeiner See) ÔÇô Ju┼żna Koro┼íka ÔÇô Labotska dolina (Lavanttal)

Milo podnebje, pridih juga, najtoplej┼ía evropska naravna kopali┼í─Źa z jezersko vodo, ki jo lahko pijete, in slikovita narava vabijo k spro┼í─Źujo─Źim dejavnostim.

Klopeiner See ÔÇô S├╝dk├Ąrnten (Klopinjsko jezero ÔÇô Ju┼żna Koro┼íka)

Sedem jezer s tako ─Źisto vodo, da jo lahko pijete, je prizori┼í─Źe poletnih radosti. Od supanja, potapljanja in vo┼żnje s pedolini, pa vse do plavanja, skakanja v vodo, vo┼żnje po vodnih toboganih in vodene vadbe tik ob vodi. Ob Klopinjskem jezeru in v Ju┼żni Koro┼íki pridejo na svoj ra─Źun tudi pohodniki. Mre┼ża pohodni┼íkih poti obsega 1200 km med 440 in 2139 metri nadmorske vi┼íine in zajema obmo─Źje, ki ga na severu omejujejo Svin┼íka planina (Saualpe) in na jugu majesteti─Źne Karavanke. Nasvet: od leta 2015 je obmo─Źje okoli ju┼żnokoro┼íkih Karavank Unescov globalni geopark, njihovi vodi─Źi pa vas popeljejo na ┼ítevilne vznemirljive ture. 

Kolesarji se bodo ste┼żka odlo─Źili, ali bodo naredili krog okrog dveh, ┼ítirih ali ┼íestih jezer ali izbrali Pliber┼íko umetni┼íko kolesarsko pot, jo mahnili po Velikov┼íki kulturni kolesarski poti, osvajali etape Velike osmice ali pentlje okoli koro┼íkih jezer, se podali na Dravsko kolesarsko pot ali pa raje z e-kolesi do son─Źnega kraja Djek┼íe (Diex) in impozantnih taborskih cerkva romanti─Źne divje Svin┼íke planine. Za vsak okus in za vsaka me─Źa se kaj najde. Legendarni gorskokolesarski park Peca MTB ZONE ponuja tako lahke kot te┼żke enoslednice. Vrhunec je ve─Źkrat odlikovana proga za spust (flow country trail), ki se vije skoraj 12 km od vrha do vzno┼żja Pece.  

Lavanttal (Labotska dolina)

Labotska dolina, kraj mnogoterih do┼żivetij, ki se razteza med Golico (Koralm) in Svin┼íko planino (Saualpe), je ena najo─Źarljivej┼íih dolin Ju┼żne Koro┼íke. Za nepozabna pohodni┼íka do┼żivetja za mlade in stare poskrbi ve─Ź kot 1000 km ozna─Źenih poti, primernih za dru┼żine in ki segajo do 2100 metrov nadmorske vi┼íine. Nasvet: ─Źe se boste povzpeli na mehke kopaste vrhove Svin┼íke planine, se bo pod vami razgrnil osupljiv razgled na celotno Koro┼íko. Kolesarji lahko izberejo u┼żitkarsko kolesarjenje po Labotski ali Dravski kolesarski poti ali pa zagrizejo v 450 kilometrov ozna─Źenih gorskih kolesarskih tur. 

V Labotski dolini ima sadjarstvo dolgo tradicijo. Jabol─Źni mo┼ít, jabol─Źni sok in ┼żlahtna ┼żganja so vrhunske kakovosti. Na Dnevih odprtih vrat v u┼żitek ste vabljeni k odkrivanju kulinari─Źnih u┼żitkov regije. Tam lahko posku┼íate, degustirate in se u─Źite na delavnicah. Ve─Ź o poteh slow fooda v Labotski dolini. 

Za vse nastanitve na Koroškem imate garancijo najboljše cene!

Region Klopeiner See - S├╝dk├Ąrnten - Lavanttal
KSL Tourismus Marketing GmbH
Schulstra├če 10
9122 St. Kanzian am Klopeiner See
+43 4239 2222
info@suedkaernten.at 
www.suedkaernten.at