Logo

Klopinjsko jezero (Klopeiner See) – Južna Koroška – Labotska dolina (Lavanttal)

Milo podnebje, pridih juga, najtoplejša evropska naravna kopališča z jezersko vodo, ki jo lahko pijete, in slikovita narava vabijo k sproščujočim dejavnostim.

Klopeiner See – Südkärnten (Klopinjsko jezero – Južna Koroška)

Sedem jezer s tako čisto vodo, da jo lahko pijete, je prizorišče poletnih radosti. Od supanja, potapljanja in vožnje s pedolini, pa vse do plavanja, skakanja v vodo, vožnje po vodnih toboganih in vodene vadbe tik ob vodi. Ob Klopinjskem jezeru in v Južni Koroški pridejo na svoj račun tudi pohodniki. Mreža pohodniških poti obsega 1200 km med 440 in 2139 metri nadmorske višine in zajema območje, ki ga na severu omejujejo Svinška planina (Saualpe) in na jugu majestetične Karavanke. Nasvet: od leta 2015 je območje okoli južnokoroških Karavank Unescov globalni geopark, njihovi vodiči pa vas popeljejo na številne vznemirljive ture. 

Kolesarji se bodo stežka odločili, ali bodo naredili krog okrog dveh, štirih ali šestih jezer ali izbrali Pliberško umetniško kolesarsko pot, jo mahnili po Velikovški kulturni kolesarski poti, osvajali etape Velike osmice ali pentlje okoli koroških jezer, se podali na Dravsko kolesarsko pot ali pa raje z e-kolesi do sončnega kraja Djekše (Diex) in impozantnih taborskih cerkva romantične divje Svinške planine. Za vsak okus in za vsaka meča se kaj najde. Legendarni gorskokolesarski park Peca MTB ZONE ponuja tako lahke kot težke enoslednice. Vrhunec je večkrat odlikovana proga za spust (flow country trail), ki se vije skoraj 12 km od vrha do vznožja Pece. 
 Odkrijte Klopeiner See – Südkärnten

Lavanttal (Labotska dolina)

Labotska dolina, kraj mnogoterih doživetij, ki se razteza med Golico (Koralm) in Svinško planino (Saualpe), je ena najočarljivejših dolin Južne Koroške. Za nepozabna pohodniška doživetja za mlade in stare poskrbi več kot 1000 km označenih poti, primernih za družine in ki segajo do 2100 metrov nadmorske višine. Nasvet: če se boste povzpeli na mehke kopaste vrhove Svinške planine, se bo pod vami razgrnil osupljiv razgled na celotno Koroško. Kolesarji lahko izberejo užitkarsko kolesarjenje po Labotski ali Dravski kolesarski poti ali pa zagrizejo v 450 kilometrov označenih gorskih kolesarskih tur. 

V Labotski dolini ima sadjarstvo dolgo tradicijo. Jabolčni mošt, jabolčni sok in žlahtna žganja so vrhunske kakovosti. Na Dnevih odprtih vrat v užitek ste vabljeni k odkrivanju kulinaričnih užitkov regije. Tam lahko poskušate, degustirate in se učite na delavnicah. Več o poteh slow fooda v Labotski dolini.
 Odkrijte Lavanttal

Za vse nastanitve na Koroškem imate garancijo najboljše cene!

Region Klopeiner See - Südkärnten - Lavanttal
KSL Tourismus Marketing GmbH
Schulstraße 10
9122 St. Kanzian am Klopeiner See
+43 4239 2222
info@suedkaernten.at 
www.suedkaernten.at