Zimski wellness. Idealna mešanica aktivnega uživanja in sprostitve

Tudi če milo in sončno podnebje na avstrijskem Koroškem ponuja idealne pogoje za zimske športe in snežne radosti – je lahko sploh kaj lepšega, kot da se po celem dnevu na snegu prepustite prijetni toplini wellness oaze?

V najjužnejši zvezni deželi Avstrije obstajajo za to številne možnosti: za ogrevanje telesa in duha so na voljo domače terme, kopališča, kopališka jezera in savne ob jezeru. Kot skriti recept za prebujanje življenjskih moči in polnjenje baterij velja ponudba z regionalnimi posebnostmi, kot so na primer dišeče, aromatične rastline, granat ali cemprin.

Badehaus Millstatt
Kärnten Badehaus am Millstätter See im Winter

Badehaus Millstatt

Michael Stabentheiner; Kärnten Werbung
Wörthersee, Werzers, Badehaus

Werzer's Badehaus

c_Martin Hofmann_Badehaus Klopeiner See
Badehaus am Klopeiner See Schnee-Eventsauna

Badehaus Klopeiner See

Kopališča: vključno s pogledom na jezero

Že leta 1870 so aristokrati, zahvaljujoč južnjaški lahkotnosti in sproščenem užitku, vedeli, kako se znebiti napetosti. Prvo koroško kopališče ob Miljskem jezeru (Millstätter See) vse leto obljublja sprostitev. Za to poskrbi na 35 stopinj ogrevan zunanji bazen, ki vzbuja občutek neskončnosti. Medtem ko je vzdušje zunaj na jezeru spremenljivo, vabijo v notranjosti savna s cemprinom in masaža s kamni granata. 

Tudi zgodovinsko Werzerjevo kopališče v Porečah (Pörtschach) – nedavno obnovljeno v stilu arhitekture Vrbskega jezera (Wörthersee) – navdušuje željne sprostitve z ložo s pogledom na jezero, restavracijo za petičneže in wellnessom tik ob jezeru.

 

Terme na avstrijskem Koroškem

Trajnostno zagotovilo za regeneracijo in sprostitev ponuja termalni kompleks Warmbad-Villach. Z atrakcijami na skupni površini 11.000 kvadratnih metrov v štirih nadstropjih, ki fitnes in kulinariko usklajeno povezujejo s sprostitvijo in zabavo. 

Z wellness območjem v dveh nadstropjih ter obilo prostora za masaže, lepotne tretmaje, hamam, savne in ledene bazene. Navdihujoče, tako kot dejstvo, da v termalno letovišče iz šestih vrelcev vsak dan priteče približno 40 milijonov litrov termalne vode s prijetno temperaturo 29,9 stopinje. Namig: savnanje ob polni luni med 17. in 24. uro.

Prekipevajoči vrelec mladosti

Nedaleč stran od Koroških term v mestu Warmbad-Villach se po topljenju snega in obilnih deževnih padavinah poleg gostov tudi domačini veselijo vrelca mladosti prav posebne vrste. 

„Ponovno vre!“ pomeni, da se je t. i. termalni vrelec (Maibachl), naravno prelivno korito termalnega izvira Warmbad-Villach, prelevil v nadvse spokojno kopališče. Pod milim nebom z globino več kot en meter in prijetno temperaturo vode 28 stopinj.

Region Villach
Maibachl in Warmbad Villach

Maibachl

Region Villach
Maibachl in Warmbad Villach

Maibachl Villach

Kopanje kot v starem Rimu

Dobrodošli v Rimskih termalnih toplicah v Bad Kleinkirchheimu, ki očarajo s 13 savnami v treh nadstropjih in lastnim doživljajskim kotičkom za otroke ter številnimi območji za počitek. „Carpe diem“ se glasi slogan wellness templja v rimskem slogu, ki se odlikuje po purizmu, obogatenem s cemprinovim lesom, kamnom ter rdečimi, zlatimi in srebrnimi odtenki.

bkk c gert perauer
Roemerbad Bad Kleinkirchheim

Thermal Römerbad

Gert Perauer
Kathreintherme Bad Kleinkirchheim

Therme St. Kathrin

Prijetno toplo

Nedaleč stran, in namesto v zimskem dostopna v kopalnem plašču, se nahajajo prijetno topla, ogrevana hotelska kopališka jezera. Tik pred vhodom hotela Hochschober na smučišču Turracher Höhe, hotela Koller`s ob Miljskem jezeru (Millstätter See) in kompleksa Relais & Châteaux-Hotel Schloss Seefels ob Vrbskem jezeru (Wörthersee) vas vabijo na prijetno toplo zimsko kopanje s panoramskim razgledom. Tradicionalne ponudbe za dobro počutje, kot so masaže s čudovito dišečimi esencami aromatičnih rastlin, cemprina ali medu in sproščujoče senene kopeli dopolnjujejo zdravilno zimsko ugodje.

Dober razlog za potenje
Iz savne v jezero? Avstrijska Koroška to ponuja v številnih krajih. Kot ob Belem jezeru (Seehotel Enzian, Weissensee), kjer savna tik ob jezeru na ljubek in spreten način združuje pridih tridesetih let z udobjem novega tisočletja. 

Za poslastico je na voljo še velikodušen panoramski prostor za sprostitev z udobnimi počivalniki in dih jemajočim pogledom na jezero in gore.

Zimski wellness ob Vrbskem jezeru (Wörthersee)
Naj si bo med kopeljo z lebdenjem na vodi, sprostitvijo v prostoru za počitek ob ognju, na treningu v fitnesu ali pa uživanju v masažnih kopelih na plaži, boste imeli v paradižu dobrega počutja ob Vrbskem jezeru (Wörthersee) vedno pogled na jezero. Številni hoteli v regiji Vrbsko jezero (Wörthersee) so z naložbami v infrastrukturo in wellness nadgradili svojo ponudbo in tako so okoli jezera nastale prijetne in edinstvene oaze dobrega počutja, na primer znameniti grajski hotel v Vrbi (Schlosshotel Velden) ob Vrbskem jezeru v sklopu hotelske verige Falkensteiner ali hotel Mayr&More Golfhotel.

Hotel Kollers
Hotel Kollers_Seebad im Winter

KOLLERs

Seehotel Enzian
Seehotel Enzian am Weissensee

Seehotel Enzian

Danes danes, 21. June 2024