Prosti slog na avstrijskem Koroškem

Smučanje in deskanje po nedotaknjenem snegu zunaj označenih in pripravljenih smučarskih prog.

Izbira je bogata …

Raj za navdušence prostega sloga

Seveda imajo tudi pustolovski navdušenci prostega sloga, ki se gibljejo izven urejenih smučišč, na avstrijskem Koroškem odlične pogoje. Kot na primer v Sveti krvi (Heiligenblut), kjer na aktivne na 1300 metrih nadmorske višine čaka navdušujoč spust ob pogledu na ledenik Veliki Klek (Gloßglockner). Nove poti vabijo raziskovalce na Ankogel, celotna oprema, tudi kamere za čelado, so na voljo v Mallnitzu. Višek vodene ture predstavlja spust proti kraju Böckstein, od koder se z avtovlakom udobno vrnete na izhodišče. 

Žičnice Grossglockner/Heiligenblut

Smučišče Grossglockner/Heiligenblut je kraj, kjer ljubitelji smučanja v celcu dodobra pridejo na svoj račun. Na voljo jim je približno 25 km² prostega smučarskega terena v visokogorskem okolju s številnimi možnostmi in spusti z višinsko razliko vse do 1500 m.

Prosti slog na smučišču Ankogel – najboljši turski pršič!

Visoko ležeče smučišče Ankogel z zimskošportnim središčem Mallnitz je kot naročeno za smučanje in deskanje zunaj označenih prog.

Prosti slog v Mokrinah/Nassfeld – raj na zemlji za smučanje po pršiču

Kdor enkrat zavijuga po meter visokem pršiču območja za prosti slog, kaj hitro pozabi na svet okoli sebe! Nič čudnega, saj označena območja za prosti slog v Mokrinah/Nassfeld resnično nudijo vse, kar si lahko poželi srce deskarjev in smučarjev v prostem slogu: pobočja s celcem, ki jim preprosto ni para.

KIG Nassfeld
Freeriden am Nassfeld

Nassfeld

TineSTEINTHALER_KaerntenWerbung
Skitourengenuss am Goldeck

Goldeck

Občutje prostega sloga na športni gori Goldeck

Povsem edinstveno na avstrijskem Koroškem – več kot 50 ha veliko območje za prosti slog brez težkih vzponov za občutje prostega sloga posebne vrste. Goldeck

Golica/Koralpe

Smučišče Koralpe vse od nadmorske višine 1550 m do 2070 m razpolaga z 'območjem za prosti slog', imenovanim tudi prvi dvatisočak v jugovzhodnih Alpah, za profesionalce in tiste, ki se želijo preizkusiti tudi zunaj pripravljenih prog.

Danes danes, 16. April 2024