Družinsko veselje v zimskem raju avstrijske Koroške

Koroška formula za srečne družine je otročje lahka, saj v tej najjužnejši avstrijski zvezni deželi zimske sanje postanejo resničnost. Nadobudni mali smučarski junaki se bodo tu z lahkoto naučili prvih zavojev na širokih, odlično pripravljenih progah. To pa še ni vse – na vas čakajo tudi urejena sankaška pobočja, zanimivi izletniški cilji in zimski wellness za sprostitev. Ko goste snežinke z gorskih vrhov priplešejo vse do dolin in je cela Koroška obdana v belo odejo, ste vsi, mali in veliki, vabljeni, da doživite nepozabne zimske trenutke. Dovolite nam nekaj namigov, kako pričarati iskrice v otroških očeh:

1. Učenje smučanja s Heidi in Petrom

Skikurs auf der Heidi Alm am Falkert in den Nockbergen

Heidi Alm

Planina Heidi Alm am Falkert je skrivni namig za družine in tiste, ki si želijo zabave. Priljubljena lika iz otroške risanke Heidi obljubljata igrivo učenje na snegu. Najsi bodo hoteli za otroke, otroška smučarska šola ali zabavni smučarski park Heidi Alm – tu se vse vrti okoli velikih želja naših najmlajših. Na mlade zimske navdušence čakajo široka in varna pobočja, na katerih bodo za najmlajše najbolje poskrbeli izkušeni učitelji smučanja.

2. Živalske zimske dogodivščine na Katschbergu

FranzGERDL_KaerntenWerbung
Spass mit dem Schneemann am Katschberg

Franz Gerdl; © Kärnten Werbung
Skifahren mit Familie am Katschberg

Katschberg

Katschberg

Družinam prijazna regija Katschberg je najbolje opremljena za potrebe celotne družine. Medtem ko se starši lahko prepustijo smučarskim užitkom na 70 km odlično pripravljenih progah, ki v celoti omogočajo umetno zasneževanje, se bodo otroci zabavali v otroškem svetu Katschi: lastna ograjena otroška proga z veselimi liki v pravi velikosti zagotavlja varno in brezskrbno smučanje. Kdor smuči ne mara nositi peš na ramenih do naslednje proge, naj se preprosto prepusti, da ga konjska kočija v velikem slogu pobere pri hotelu. Pa še recite, da niste na konju? In ko bodo mali smučarji kljub vsemu le potrebovali premor, so za počitek pripravljeni ogrevani paviljoni.

3. Presenetljivo 'otročje lahko'

V Nassfeldu vas na vsaki progi čaka novo presenečenje, kar bo predvsem všeč mladostnikom. V vznemirljivih predelih zabavnega parka (Fun Park) in na kucljastih progah prav gotovo ni nikoli dolgčas, svoje sposobnosti pa lahko preizkusite tudi na hitrostnih progah in progah s skakalnicami Speed & Ski Movie. Po zaslugi brezplačnega brezžičnega omrežja na smučišču boste vsem prijateljem takoj dali vedeti, kako lepo je tu zgoraj v hribih, na meji z Italijo.

Za hiter dostop do tega zimskega raja z 110 km prog poskrbi 30 sodobnih žičniških naprav. Na tiste pa, ki iščejo nekaj prav posebnega, čaka 'kačja' proga The Snake: prek valov, skokov in ostrih zavojev se ta 'zvija' na dolžini 700 m skozi idilično gozdnato pokrajino. Samo za občutek, kako to izgleda, obiščite

4. Z alpskega tobogana Nocky Flitzer 'se iskri' tudi pozimi

13 strmih zavojev, 15 valov in 3 krožni zavoji – alpski tobogan Nocky Flitzer na smučišču Turracher Höhe s spektakularno vožnjo poskrbi za metuljčke v trebuhu. Na dolžini 1.600 m boste z zadovoljstvom zrli v dolino. Tudi pozimi! Celo stari starši se lahko udeležijo te zimske 'lumparije', kajti gondola pripelje vse, mlado in staro, prav do vstopa na tobogan. Poleg tega smučišče Turracher Höhe, ki ga odlikuje najboljša ponudba za zabavo na snegu v Avstriji, veselje prikliče tudi pri mlajših gostih z otroško progo, snežnim parkom, zabavno progo, kros poligonom in 'družinsko navezo' Family Line.

5. Smučarsko središče za družine in termalno kopališče Bad Kleinkirchheim

FranzGERDL_KaerntenWerbung
Bad Kleinkirchheim Rodelspass

bkk c gert perauer
Roemerbad Bad Kleinkirchheim

Therme Bad Kleinkirchheim

Therme Bad Kleinkirchheim

Za smučišče Bad Kleinkirchheim so značilna široka pobočja, kjer na družine čaka več kot 100 km odlično pripravljenih prog, 24 žičniških naprav pa jamči udoben vzpon. Po zaključeni zabavi na snegu vam kar dve termalni kopališči obljubljata sproščujoče urice: toplice Römerbad, ki se raztezajo na 12.000 m2, z alpsko wellness ponudbo in 13 tematskimi savnami, ter septembra 2017 na novo odprte družinske toplice St. Kathrein z največjo vodno površino na avstrijskem Koroškem. Čisto adrenalinsko doživetje mladim obiskovalcem zagotavlja 86-metrski notranji tobogan, najdaljši na avstrijskem Koroškem.

6. Pravljični naravni park Dobratsch

Pod sloganom »Dobratsch – unplugged« lahko v tem naravnem parku resnično doživite pravljične trenutke: tako se lahko na primer, na vodenem nočnem pohodu brez umetne svetlobe, z zgodovinskimi laternami, podate do Hundsmarhofa, kjer bodo za vas ob tlečem ognju že čakale napete zgodbe iz davnih časov. To so čarobni trenutki sredi nedotaknjene zimske koroške pokrajine, ki se vam bodo za vedno vtisnili v spomin. Še več programov z aktivnostmi v naravi lahko rezervirate pod www.kaernten.at/aktivitaeten/winter/abseits-der-pisten/magische-momente/ .

7. Vse stavite na eno karto – tudi pozimi

Razgledi, ki veliko obljubljajo, privabljajo mlado in staro na najvišji leseni razgledni stolp na svetu, Pyramidenkogel. Na treh etažah so zajamčeni čisti brezmejni pogledi v daljavo in kot posebna 'poslastica' - najvišji pokrit tobogan v Evropi, po katerem se mladi gosti nato lahko z 'vso brzino' spustijo v dolino. Ali pa če zimski obisk naklonite ogromnim kačam in želvam v parku plazilcev, živalskem vrtu Reptilienzoo Happ. Zimska koroška kartica ugodnosti 'Winter Kärnten Card' velja od 29. novembra 2019 do 2. aprila 2020.
https://www.kaerntencard.at/winter/sl/

Weissensee Eislaufen
PeterBURGSTALLER_OesterreichWerbung
Weissensee

Če še vedno nimate dovolj:

sončni jug Avstrije ima za vas v rokavu skritih še več zimskih pustolovščin. Bodisi razburljivi pohodi s snežnimi krpljami, na katerih pravi ljubitelji narave lahko tudi opazujejo divje živali, razburljive sankaške proge za avanturiste, drsanje na ledu za tovrstne navdušence, ali pa postavljanje snežnega moža in obisk božičnih slaščičarskih delavnic – vsak si lahko nabere 'bleščečih' vtisov ali pa obudi spomin na 'okus po otroštvu'.

Danes danes, 26. January 2020

To enhance your user experience, we have implemented cookies on this website. By using our site, you agree to our use of cookies. Further details can be found in our Data Privacy Policy