Drsanje na Koroškem

Drsanje je na Koroškem priljubljeno in privabi vsako leto tisoče obiskovalcev, da spretno vijugajo po odlično pripravljenih ledenih površinah.

Pri tem je Belo jezero (Weissensee), največja naravna ledena površina v Evropi, posebej privlačna točka. Na 6,5 km2 ledene površine se znajdejo drsalci iz vseh mogočih dežel, ki športno tekmujejo ali pa vijugajo le za svoje zadovoljstvo. Že legendarna je alternativna nizozemska turneja po 11 mestih, ki se že leta dogaja na Belem jezeru. Več kot 5000 Nizozemcev pride vsako leto na Koroško, da pri tem edinstvenem ledenem spektaklu ugotovijo, kdo je najboljši maratonski drsalec. Tudi na veliko drugih jezerih lahko vijugate na drsalkah. Debelino in nosilnost ledu redno preverja Koroška drsalna zveza.

Wolfgang Handler; Pixelpoint Multimedia Werbe GmbH
Eislaufen am Weissensee, der größten beständig zufrierenden und präparierten Natureisfläche Europas.

Steinthaler; Kärnten Werbung
Weissensee

Weissensee

Wolfgang Handler; Pixelpoint Multimedia Werbe GmbH
Eislaufen am Weissensee

Wolfgang Handler; Pixelpoint Multimedia Werbe GmbH
Eislaufen am Weissensee mit der Familie

SWS
Eismarathon Weissensee

Zrcalno gladka jezera za drsanje

Tudi Rjavško jezero/Rauschelesee v jezerski dolini Hodiše/Keutschach, Srebrno jezero/Silbersee v regiji Beljak/Villach, jezero Brennsee v kraju Feld am See ali jezero Längsee, naravni dragulj, Preseško jezero/Pressegger See, jezero Turracher See ali Turnersee v bližini Klopinjskega jezera/Klopeiner See s številnimi atrakcijami vabijo na drsalno zabavo za vso družino.

Nosilnost ledu koroških drsalnih jezer preverja Koroško združenje za drsanje na ledu, ki hkrati tudi podeljuje dovoljenja za drsanje.

Social web impressions Weissensee

Danes danes, 20. June 2024