Smučarski tek na Koroškem

Storite zase nekaj koristnega, odpočijte se od vsakodnevnega stresa in pridite na Koroško na tek s smučmi.

Na svojih tekaških smučeh lahko spokojno tekate skozi zasnežene gozdove, ki se svetlikajo v zimskem soncu, svojo tekaško pripravljenost pa lahko preverite tudi na raznih prireditvah in tekaških tekmovanjih. Proge za smučarske teke so po vsej deželi spretno speljane po vseh nižinskih in višinskih legah in tako ponujajo najboljše robne pogoje za začetnike in naprednejše ter za vse vzdržljivostne in težavnostne stopnje. Ste vedeli, da je pri smučarskem teku obremenjenih kar 85 odstotkov mišic?

Franz Gerdl
Langlaufen im Bodental

Tine_Steinthaler_Kaernten_Werbung
Dobratsch Langlaufen

Nabor smučarskih središč s sanjskimi tekaškimi progami v vseh koroških regijah:

Tek na smučeh na območju narodnih parkov

Na območjih narodnih parkov so zagotovljene izjemne snežne razmere za čudovito doživetje smučarskih tekov. Za prijatelje nordijskih smučarskih športov je na voljo skrbno pripravljena mreža tekaških prog s skupno dolžino preko 200 kilometrov. 

Cross-country skiing in the national park region

Tekaški užitki v koroški naravni areni

V regiji Mokrine (Nassfeld)/Šmohor (Hermagor), Ziljska dolina (Gailtal), Gičtol (Gitschtal), Lesna dolina (Lesachtal) und Belo jezero (Weissensee) so na razpolago bogato zasnežena smučišča in preko 300 kilometrov najboljše urejenih in skrbno pripravljenih tekaških prog in 42 dvojnih tekaških prog. Poleg tega smučarske šole ponujajo tečaje smučarskih tekov v klasičnem in prostem tekaškem slogu.

Cross-country skiing without borders

Smučarski tek na Turracher Höhe

Regija ima prednost zaradi svoje višinske lege (1763 m do 2205 m), izjemnih snežnih razmer od konca novembra do začetka maja in 4 čudovitih tekaških prog na več kot 1700 metrih nadmorske višine.

Cross-country skiing on the Turracher Höhe

Najlepše možnosti za smučarske teke okoli Miljskega jezera (Millstätter See)

Zasnežena pokrajina in čisti zrak vas spremljata na številnih tekaških progah okoli Miljskega jezera (Millstätter See) s skupno dolžino okroglo 70 kilometrov.

Cross-country-skiing around Lake Millstätter See

Smučarski tek v regiji Beljak (Villach)

Regija Beljak (Villach) vas pričakuje z veliko odlično vzdrževanimi tekaškimi progami, tako za začetnike kot tudi za naprednejše smučarke tekače. Prav čudovito je npr. na Dobraču (Dobratsch): na zasneženih tekaških progah na nadmorski višini med 1400 in 1800 metri je za dodatek na voljo še veličasten panoramski pogled. Krasen razgled in odlične snežne razmere nudijo tudi tekaška proga Mirnock na Verditzu, panoramska tekaška proga Kanzelbahn na Osojščici (Gerlitzen), visokogorska dolina Plajberk (Bleiberg), terme Beljak (Warmbad Villach) ali planota Baumgartnerhöhe.

Cross-country skiing in the Villach region

Smučarski tek v Regija Carnica Rož (Carnica Region Rosental)

V dolini Poden (Bodental) vas pričakuje 10 kilometrov tekaških prog! Tudi v okolici mesta Zell lahko na svojih tekaških smučeh tekate skozi zasnežene gozdove, ki se svetlikajo v zimskem soncu, svojo tekaško pripravljenost pa lahko preverite tudi na raznih ljudskih prireditvah in tekaških tekmovanjih. V Svetem Jakobu v dolini Rož (St. Jakob/Rosental) (tekaški center) je poleg tega na voljo osvetljena tekaška proga z dolžino 3,5 kilometra, ki je od konca novembra umetno zasnežena in je primerna za klasični in prosti slog. 

Cross-country skiing in the Carnica Region Rosental

Danes danes, 24. May 2024