Alpsko smučanje

Redkokje lahko »uživate življenje« tako kot na Koroškem. Smučarski dopust v najjužnejši zvezni deželi Avstrije ne prinaša le aktivnih užitkov in čistega veselja do življenja, temveč tudi široke smučarske proge, za katere velja gotovost snega, snežne parke in čudovite proge za prosto smučanje ali deskanje.

Franz Gerdl; © Kärnten Werbung
Sonnenskilauf Gerlitzen Alpe

Gerlitzen Alpe

DanielZupanc_Kaernten_Werbung
Moelltaler Gletscher Sonnenskilauf

Mölltaler Gletscher

Zupanc; NLW Tourismus Marketing GmbH
Nassfeld Skifahren genießen

Nassfeld

Pogoji ne bi mogli biti bolj ugodni: zamrznjena jezera, ki jih obdaja raznolika gorska pokrajina, čudoviti razgledi in blago zimsko podnebje s posebej velikim številom sončnih dni. Idealni pogoji za to, da doživite trenutke sreče tudi izven smučarskih prog. Koroška leži na tromeji z Avstrijo, Italijo in Slovenijo, zato je tukaj čutiti veselje do življenja, ki je značilno za južne kraje. Vpliv regije Alpe-Jadran se čuti tudi v kulinariki.

Nassfeld Ski Alpin

Nassfeld

Ne glede na to ali ste začetnik, povratnik ali izkušeni smučar – vsi, ki se odločijo za smučanje na Koroškem zagotovo pridejo na svoj račun. Raznolikost na Koroškem in Vzhodnem Tirolskem zagotavlja 30 smučarskih območij in okrog 800 kilometrov smučarskih prog, za katere velja gotovost snega. Za nepozabna doživetja poskrbijo visokogorske smučarske proge, ki jih obdajajo mogočni tritisočaki, široka in udobna pobočja primerna za družine, grbinaste proge in snežni žlebovi (Halfpipe). Ljubitelje celca tukaj čakajo nedotaknjena pobočja. Snega na Koroškem nikoli ne zmanjka.

 V primeru premajhne količine naravnega snega moderne zasneževalne naprave vse od novembra do pomladi poskrbijo za zadostno količino snega na smučarskih progah. Celoletno smučarsko območje Mölltaler Gletscher je odprto več kot 300 dni na leto. Če se odpravite smučat na Koroško, vas ne čakajo samo široke in varne proge, temveč tudi dodatna ponudba, ki zagotavlja udobje in užitek: udobne žičniške naprave z ogrevanimi sedeži, infrardeče savne na smučarskih progah, smučarski butler in smučarski taksi s konjsko vprego. Namig za prave užitkarje: pomladno smučanje na toplem pomladnem soncu.

Topskipass Kärnten-Osttirol-Gold

Še posebej ugodne možnosti za dopust so zagotovljene s smučarsko vozovnico Topskipass Kärnten-Osttirol-Gold, kot tudi z regionalnimi smučarskimi vozovnicami ter pavšali, ki vključujejo privlačno dodatno ponudbo.

Tourismusregion Katschberg-Rennweg
Katschberg Familienskifahren

Katschberg

Tinefoto.com Martin Steinthaler @ Heidi Hotel Falkertsee
Heidi Hotel Falkertsee_Heidi

Heidi-Alm Falkert

NLW Tourismus Marketing GmbH
Nassfeld Skifahren lernen

Nassfeld

Mathias Prägant
Familienskifahren im Bad Kleinkirchheim

Bad Kleinkirchheim

Družinam so na voljo še dodatne ugodnosti: Familieneuro v Bad Kleinkirchheimu (otroci do 12. leta starosti smučajo za 1 EUR/dan), Meterix ob Belem jezeru (»Čim manjši je otrok, tem večje so ugodnosti«), 

„Nice Surprice“ na Mokrinah (posebne ugodnosti za otroke do 10. leta starosti) ali vozovnica Schneemannkarte na smučišču Sveta Kri (otroci do 10. leta starosti v spremstvu staršev smučajo za samo 9 EUR/dan).

Bad Kleinkirchheim Skigebiet

Bad Kleinkirchheim

Smučanje na Koroškem je lahko pravo doživetje. Ob izbranih terminih se lahko v Bad Kleinkirchheimu podate na smučarsko progo z olimpijskim zmagovalcem Franzem Klammerjem ali se udeležite.  

Danes danes, 10. junij 2023