Region Millstätter See

Smučanje na enem najlepših vrhov Koroške okrog Miljskega jezera.

V neposredni bližini Miljskega jezera ležijo najlepša smučarska središča Koroške in Južne Tirolske – denimo Goldeck, Bad Kleinkirchheim, Katschberg, Mokrine (Nassfeld), Osojščica (Gerlitzen) in Heiligenblut-Großglockner (Veliki Klek), kjer lahko smučate z enotno smučarsko karto. Čarobna beseda je smučarski vrtiljak okrog Miljskega jezera s smučarsko karto Topskipass Kärnten – Osttirol. Smučarska karta je del vseh pavšalnih ponudb „smučarski vrtiljak“ (Skikarussell) in jo prejmete brez doplačila.

S smučarskih prog v toplice

Po zadnji vožnji na smučarskem vrtiljaku gostje izstopijo in uživajo v sproščenih pogledih na zimo v koroških gorah, recimo v novi rimski kopeli (Römerbad) v Bad Kleinkirchheimu. Tam lahko iz ležalnika spremljate dogajanje na zunanjih pobočjih.

Kopališča: vključno s pogledom na jezero Že leta 1870 so aristokrati, zahvaljujoč južnjaški lahkotnosti in sproščenem užitku, vedeli, kako se znebiti napetosti. Prvo koroško kopališče ob Miljskem jezeru (Millstätter See) vse leto obljublja sprostitev. Za to poskrbi na 35 stopinj ogrevan zunanji bazen, ki vzbuja občutek neskončnosti. Medtem ko je vzdušje zunaj na jezeru spremenljivo, vabijo v notranjosti savna s cemprinom in masaža s kamni granata.

Za vse nastanitve na Koroškem imate garancijo najboljše cene!

Villages in the region

Franz Gerdl; © Kärnten Werbung

Seeboden

Auer

Spittal an der Drau

Ronnie Pleikner; Millstätter See Tourismus GmbH

Millstatt

Emira Husidic; © Kärnten Werbung

Döbriach - Radenthein

Landesmuseum für Kärnten

Lendorf

Emira Husidic; © Kärnten Werbung

Fresach

Steve Haider; Millstätter See Tourismus GmbH

Ferndorf

Emira Husidic; © Kärnten Werbung

Baldramsdorf

Kontakt

Millstätter See Tourismus GmbH
Kaiser-Franz-Josef-Straße 49
9872 Millstatt
T: +43 4766 3700-0
info@millstaettersee.at
www.millstaettersee.at 

aktivieren deaktivieren
To enhance your user experience, we have implemented cookies on this website. By using our site, you agree to our use of cookies. Further details can be found in our Data Privacy Policy