Logo

Regija
Miljsko jezero (Millstätter See) - Bad Kleinkirchheim - Nockberge

Advent v regiji postane doživetje za vse čute

V čarobni božični vasi v Bad Kleinkirchheimu z drsališčem in spokojnimi svetlobnimi postavitvami lokalni proizvajalci postrežejo z domačimi specialitetami. Poleg tega kuharski mojster Marco Krainer iz društva Genussland Kärnten (Dežela užitkov Koroška) razkriva svoje NAMIGe za popoln božični meni. Na pohodu z baklami ali sprehodu po adventni poti do cerkvice St. Kathrein, kjer v kripti izvira termalna voda, je v zraku zagotovo čutiti božični pridih. Po aktivnem zimskem dnevu vas družinske terme in zdravilišče vabijo na adventno meditacijo in kopanje v soju sveč.

Na adventni poti med lučmi v Miljah (Millstatt am See) vas čakajo umetniške svetlobne postavitve in ganljiva zgodba. Z zvočnim vodnikom lahko v harmonični zgodbi uživate ves dan. Preprosto poskenirajte kodo QR in se s slušalkami podajte v čarobni pravljični svet. Na dvorišču Milštatskega samostana vas pozdravi govoreče vilinsko drevo. Čas ob Miljskem jezeru je še posebej romantičen z zimskim izletom z ladjico. Na kopališču v Miljah lahko vsak dan na smaragdno zeleni gladini Miljskega jezera postavite svojo ladjico želja. Poleg čiste adventne čarobnosti obiskovalce s sproščajočimi zdraviliškimi ponudbami vabijo terme v Bad Kleinkirchheimu in miljska kopališka hiša. 

Naš NAMIG: Adventno pohajkovanje. Najlepša koroška adventna doživetja. Priporočamo vam obisk spokojne božične vasi v Špitalu, adventnih sejmov v Trgu (Feldkirchen) in Vrbi ali adventno pot po Kačjaku. 

S smučišči Bad Kleinkirchheim, Turracher Höhe, Sportberg Goldeck, Hochrindl in Falkert je pričakovanje božiča pravo doživetje. Če ste raje zunaj smučišč, vas posebni trenutki čakajo na zimskih pohodih ali pohodih s krpljami, sankanju in še veliko več. Poleg tega vas dvoje terme v Bad Kleinkirchheimu ali kopališka hiša ob Miljskem jezeru vabijo na sproščanje v predbožičnem času. 

Vse namestitve v regiji Miljsko jezero – Bad Kleinkirchheim – Noki

Bad Kleinkirchheim: adventna čarobnost s smučarskimi in termalnimi doživetji

aktivieren deaktivieren

Še niste našli nič primernega ...

... tu je še več adventne ponudbe na avstrijskem Koroškem