Za petami avstrijsko koroški "čarobni" naravi

Gremo ven, narava na sončni strani Alp vas že pričakuje. Kajti na avstrijskem Koroškem boste spet obudili spomine na otroštvo in želje po dogodivščinah sredi slikovite gorske in jezerske pokrajine. Rezervirate lahko 22 različnih doživetij v naravi, ki se jih udeležite skupaj z vodiči Natur Aktiv.

Na voljo je 22 "Čarobnih trenutkov", pri katerih boste stopili v stik z avstrijskokoroško naravo. Vodeni programi naravnih doživetij vas bodo popeljali v 12 čudovitih zaščitenih območij in poskrbeli za nepozabne dni na južni strani Alp. Naj bo to romantična vožnja s kanujem, kjer boste v taktu drseli po kristalno čisti Dravi, razburljiv treking po ledeniku Pastirica, v katerem boste odkrivali temno modre ledeniške razpoke ob vznožju Velikega Kleka, ali pa zlati pohod ob sončnem zahodu na goro Falkert, kjer boste skupaj z južnim soncem uživali ob pogledu na obžarjena pobočja. Doživetja na avstrijskem Koroškem, ki čakajo, da jih odkrijete in doživite.

<p>Magische Momente Sommer, Sensenmähkurs, Nockberge</p>

Scythe mowing, Carinthian style

Košnja trave po koroško

Brušenje in klepanje? Kdor ne pozna teh besed v povezavi s cvetočimi koroškimi travniki, se lahko pozanima pri Thomasu, učitelju košenja s koso. Na tečaju košnje vam bo razložil, kaj vse je potrebno pri tem opravilu. Šele potem, ko s koso zamahnete in začnete kosili ter vam malce zatem pokošena trava tako rekoč leži pod nogami, ste naredili vse, kot je treba. 

 

Za naporno delo pa boste tudi bogato nagrajeni v biosfernem parku Nockberge. Pri skupni malici vam bo gospodarica Elisabeth postregla svoje domače specialitete. Tako boste ob dobrotah zaključili čudovit dan, kose pa zadovoljno obesili na žebelj.

Daniel Zupanc
<p>Magische Momente Sommer, Watschiger Alm, NLW</p>

Region Mittelkärnten
<p>Magische Momente Sommer, Hörfeldmoor, Mittelkärnten</p>

Hörfeldmoor

Region Mittelkärnten
<p>Sörger Wasserfall, Mittelkärnten</p>

Sörger Wasserfall

Koliko narave je v vas?

Želite preživeti dan povsem sami s seboj in v stiku z naravo? To lahko doživite v gorovju Nockberge. Dan se prične s pustolovskim orientacijskim pohodom, na cilju pa vas pričakuje že naslednji izziv: zgradili si boste zatočišče le iz materialov, ki jih ponujata gozd in travnik. Ampak kar brez skrbi, niste popolnoma sami, saj vam bo z veseljem pomagal izkušen gozdni čuvaj. 

 

Ko končate, je na vrsti kurjenje ognja, da boste lahko spekli postrv, ki jo boste seveda sami ujeli v ribniku. Pogovori in šale pri večerji ob ognju pridejo kar sami po sebi, saj narava in skupna doživetja povezujejo in ustvarjajo posebne trenutke.

Kako pride narava v kozarec

Pri teh "Čarobnih trenutkih" bo naravno postalo okusno. Christoph Höfer na svoji kmetiji obljublja zanimiva spoznavanja predelave mleka in njegove čisto posebne filozofije dejavnosti. Visoko nad idiličnim Urbanskim jezerom leži ekološka kmetija. Pohod skozi gozdove in čez travnike ob vznožju gore Simonhöhe vas popelje do manjše gorske sirarne. 

 

Tu z veliko ljubeznijo izdelujejo mlečne izdelke iz kravjega, ovčjega in kozjega mleka. Dobrote narave, ki so jih poimenovali na primer "Pisan pes na Vzhodu" ali "Najboljša prijateljica prežeta s srečo", vabijo obiskovalce, da jih pokusijo.

Živahno skozi dolino Pöllatal

V okviru "Čarobnih trenutkov" prvič sodeluje tudi regija Katschberg z naravovarstvenim območjem Pöllatal. To je pravi biser narave, katerega planine, soteske, vrhove in vode boste tokrat odkrivali z električnim kolesom. Pot se vije skozi idilični gozd, mimo lesketajočih se potokov, zadovoljnih krav na pašnikih in slikovitih jas. 

 

Na enem od teh vabljivih krajev si lahko privoščite piknik v mehki travi. Razen vesela ptičjega žvrgolenja ne boste slišali drugih zvokov, saj je dolina Pöllatal poleti zaradi varovanja pestre flore in favne zaprta za motorni promet.

 

22 Čarobnih trenutkov, ki jih ponujamo od začetka maja do sredine oktobra, predstavlja posebno ponudbo posebnih doživetij narave na avstrijskem Koroškem.

Podrobne informacije in poročanja o doživetjih si lahko preberete na

Vodiče Natur-Aktiv-Guides lahko rezervirate tudi za individualne obiske. Vodiči razkrivajo predloge in svoje najljubše ture: www.guides.kaernten.at

 

Danes danes, 25. januar 2022