Zimski užitki na avstrijskem Koroškem

Sonce, prostrane proge z zagotovljenim snegom in poseben življenjski občutek juga.

Gerlitzen

Brezmejna smučarska zabava na Mokrinah/Nassfeld – s proge v terme v regiji Bad Kleinkirchheim – super družinske proge na Osojščici/Gerlitzen in Tromeji/Dreiländereck s pogledom na mesto Beljak in novo Koroško termo – proge samo za otroke na Katschbergu – zagotovljen sneg na najvišje ležečem smučišču v regiji narodnega parka Visoke Ture Koroška/Hohe Tauern Kärnten.
Poročila o snežnih razmerah 

Katschberg Skigenuss
Katschberg Skigenuss

Še posebej ugodne možnosti za dopust so zagotovljene s smučarsko vozovnico Topskipass Kärnten-Osttirol-Gold, kot tudi z regionalnimi smučarskimi vozovnicami ter pavšali, ki vključujejo privlačno dodatno ponudbo. Alpsko smučanje

Goldeck

Zimski dopust na Koroškem prinaša aktivnosti in užitke. Poleg smučanja, deskanja ter prostega in turnega smučanja so vam na voljo številne raznolike možnosti za uživanje vašega dopusta, ki bodo navdušile vse družinske člane, ne glede na njihovo starost. Pogoji ne bi mogli biti bolj ugodni: zaledenela jezera, ki jih obdaja raznolika gorska pokrajina, čudoviti razgledi in blago zimsko podnebje s posebej velikim številom sončnih dni. 

Ski plus

24 smučarskih območij

in okrog 800 kilometrov smučarskih prog

 • snežna odeja
 • pista km
 • zadnji sneg
 • status
aktivirati deaktivirati

Življeje je južno

Sonce. Jug. Smučarski užitki. Koroška zimska regija

Bad Kleinkirchheim

Ogromno smučišče s skoraj neštetimi, čudovitimi širokimi smučarskimi progami in lepimi panoramskimi razgledi. S sončnih smučišč naravnost v terme Römerbad ali St. Kathrein z veliko ponudbo kombinacij smučanja in kopanja!

Preberite več!

Region Nockberge

The Nockberge region extends from the cultural and shopping town of Feldkirchen in Carinthia and the gently hilly landscape of the Upper Gurk Valley to the winter sports and leisure areas Falkert, Turracher Höhe and Hochrindl.

Preberite več!

Mittelkärnten

Med Svinško planino (Saualm) in gorovjem Nockerberge bije zgodovinsko srce Koroške.

Preberite več!

Wörthersee

Ravno umirjeni in lagodni zimski meseci so idealni za nabiranje novih moči, uživanje v bolj umirjenih dejavnostih in doživljanje udobnih trenutkov, še posebej v božičnem času. 

Preberite več!

Carnica Region Rosental

Družinski dopust na snegu: naj bo to tek na smučeh, pohodi z zimskimi čevlji ali pa spust s smučarsko desko po progi navzdol, za vsakega se nekaj najde. 

Preberite več!

Nassfeld-Pressegger See, Lesachtal, Weissensee

Smučarska in naravna arena Koroške. Brezmejni zimski užitek. Smučarsko središče leži neposredno ob avstrijsko-italijanski meji. 30 najsodobnejših žičnic in vlečnic vam odpre pot do 145 km zasneženih prog vseh težavnosti.

Preberite več!

Millstätter See - Goldeck

Smučanje na enem najlepših vrhov Koroške okrog Miljskega jezera. V neposredni bližini Miljskega jezera ležijo najlepša smučarska središča Koroške in Južne Tirolske – denimo Goldeck, Bad Kleinkirchheim, Katschberg, Mokrine (Nassfeld), Osojščica (Gerlitzen) in Heiligenblut-Großglockner (Veliki Klek), kjer lahko smučate z enotno smučarsko karto. 

Preberite več!

Klagenfurt am Wörthersee

Preprosto čarobno: sneg leži na strehah renesančnega starega mestnega jedra, diši po vaniljevih rogljičkih in kuhanem vinu na stojnicah, božične melodije spremljajo obiskovalce pri pohajkovanju po mestu …

Preberite več!

Klopeiner See - Südkärnten

Zima in uživanje v naravi na sončnem jugu: z zagotovljenim snegom in ugodnimi cenami na smučišče Peca (Petzen). Najjužnejše smučarska gora Avstrije leži v regiji Klopinsko jezero – južna Koroška.

Preberite več!

Katschberg-Rennweg

Zima v turistični regiji Katschberg-Rennweg je »eno stopničko višje« – in sicer med 1.640 in 2.220 metri.

Preberite več!

Lavanttal

Pobočja z zagotovljenim snegom na Koralpah, Klippitzörlu in Weinebene ne vabijo le z umirjenimi, temveč tudi s hitrimi FIS-progami, ki bodo zadovoljile vse vrste smučarjev in deskarjev. Povsod v regiji lahko tudi najmanjši smučarski zajčki napredujejo z velikimi skoki. 

Preberite več!

Region Villach

Kdor za zimski dopust išče kombinacijo užitka na smučeh, družinske idile, termalnih kopalnih užitkov in sredozemskega vzdušja enega najlepših mest v deželi, bo to našel v regiji Beljak/Baško jezero/Osojsko jezero.

Preberite več!

Grossglockner / Heiligenblut, Mölltaler Gletscher, Ankogel

Najvišja zabava na snegu na Koroškem! Veliki Klek (Grossglockner)/Heiligenblut, ledenik Mölltaler Gletscher in Ankogel – do 3.125 metrov nadmorske višine.

Preberite več!

Lieser-/Maltatal - Familiental

 

Obdana z dvema narodnima parkoma, Visoke Ture in Nockberge, vas na Koroškem pozdravlja dolina Lieser-Maltatal s smučarskim središčem Goldeck. 

Preberite več!

Za vsakogar nekaj!

Aktivno v Koroški zimi

 • Skitour und Free Ski am Goldeck

  Prosti smučanje

  Smučanje in deskanje po nedotaknjenem snegu zunaj označenih in pripravljenih smučarskih prog. 

 • Kärntner Kasnudel

  Kulinarika in gastronomija

  Kulinarično raziskovanje na Koroškem je vsestransko in razburljivo. Nenazadnje se v koroških kuhinjah to, kar nudijo narava in kmetije v bližnji okolici, spremeni v odlične jedi. 

 • Eisklettern in Heiligenblut

  Novim izzivom naproti

  Plezalci v ledu se navdušujejo nad bizarno zamrznjeno ledno površino svetlomodrega leska v dolinah Lieser- in Maltatal.

 • Weissensee Eismarathon

  Dogajanja in prireditve

  Adventni običaji, pohodi s snežnimi čevlji, novoletno plavanje, drsanje, smučanje z olimpijskim zmagovalcem v smuku V zraku leži vonj po cimetu, janeževi zvezdi in kadilu.

 • Prenočitve

  "Išči in rezerviraj"

  Zahtevane elemente obrazca so bila poudarjena.
  starost
 • za podrobno iskanje

  Vreme na Koroškem, 24. March 2018

  • -3°/9°
  • 09:00
   cloudy
  • 12:00
   partly cloudy
  • 15:00
   brightly
  • 18:00
   partly cloudy
  • 21:00
   partly cloudy